Tomas Hensrud Gulla i Novacare er årets Optimizely bidragsyter.

Tomas Hensrud Gulla hedret som årets bidragsyter av Optimizely

Vi gratulerer Tomas Hensrud Gulla i Novacare med Optimizely-prisen for "Årets Bidragsyter". Prisen ble delt ut under Partner Bootcamp & Optimizely One Party på Rebell i Oslo.

Optimizely begrunner valget av årets bidragsyter med

"Det er mange måter å inspirere, spre budskap og fasilitere kunnskap på. Det finnes mange ildsjeler der ute som jobber hardt for at deres bransjekolleger skal kunne holde seg oppdatert i en evig skiftende teknologisk hverdag. Vi ønsker å hedre hverdagsheltene, de som bidrar til å holde fokus på vår teknologi, de som jobber for å bredde kompetansen rundt vår teknologi og våre produkter og står på barrikadene, både innad i eget selskap, men ikke minst utad. Årets bidragsyter gjør akkurat dette og får prisen for en fantastisk jobb med å bygge kompetanse rundt og bredt i Optimizely sitt utviklernettverk. Han er faktisk et Optimizely-orakel, og det er en stor ære å få dele ut prisen for årets bidragsyter til Tomas Hensrud Gulla i Novacare."


En stor overraskelse

Da Tomas Hensrud Gulla ble ropt opp som vinner, var overraskelsen stor. "Jeg hadde ikke fått noen hint på forhånd, så jeg ble veldig positivt overrasket," sier han. "Jeg fikk mange gratulasjoner på dagen og i etterkant. Det er en stor inspirasjon å vinne en slik pris, og det motiverer meg til å fortsette å skrive blogginnlegg og dele kompetanse på andre måter."


Lang erfaring og stort engasjement

Tomas har en imponerende erfaring innen videreutvikling og forvaltning av større Optimizely (tidligere Episerver)-baserte løsninger for både offentlige og private kunder. Hans engasjement og kunnskap har gitt ham tittelen Optimizely MVP (Most Valued Professional) siden januar 2020, som én av bare tre i Norge. Siden høsten 2021 har Tomas hatt rollen som CTO i Novacare, hvor han leder spesialistmiljøer innenfor Optimizely, Sanity, andre CMS-er og ren .NET-kompetanse.


Prosjekter i Novacare

Tomas har arbeidet med Optimizely-løsninger siden 2010, og i Novacare har han jobbet lenge med Elkem. Til tross for at selskapet startet som Christiania Spigerverk i 1853, har Elkem i dag en global tilstedeværelse, som gir ham stor fleksibilitet til å jobbe fra nesten hvor som helst i verden. "Når den daglige dialogen oftere er med folk i Frankrike og Kina enn i Oslo, er det ingen ulempe å jobbe store deler av tiden fra hjemmekontor på Vestlandet," forklarer Tomas.

Tomas har jobbet med flere utvidelser av Optimizely CMS som inkluderer AI-teknologi for oppgaver som oversettelser, rapporter, bildetekster og beskyttelse mot uønsket innhold. AI er et viktig satsningsområde i Novacare, ledet av AI-fagansvarlig Sigve Fast. Blant AI-prosjekter den siste tiden har de gjennomført demoer som viser hvordan AI kan løse konkrete utfordringer for selskaper som Matprat, Norges Bank, Datatilsynet og Oljefondet.

Vi gratulerer Tomas Hensrud Gulla med denne velfortjente prisen og ser frem til å følge hans fremtidige bidrag til Optimizely-fellesskapet.