Janne Britt, Kate og Iben
Janne Britt, Kate og Iben

Hils på våre Trivselsansvarlige Janne Britt, Kate og Iben

Helt fra starten har konseptet #verdensbestearbeidsplass vært i fokus for bygging av kulturen vår. Vi skal glede oss til å dra på jobb, hver dag, og vi skal være stolte av arbeidsplassen vår.

I organisasjoner som lever av medarbeidernes kompetanse er det avgjørende å ha en positiv kultur hvor folk trives, er engasjerte og ønsker å gjøre sitt beste. I NOVA tar vi det alvorlig og har derfor tre Trivselsansvarlige som har dette som sin lidenskap.

En privilegert jobb

Å være Trivselsansvarlig er en privilegert og givende jobb, forteller Janne Britt. Som Trivselsansvarlig jobber vi med alle selskapene i NOVA og kjenner de ansatte på kryss og tvers utfyller Kate. I jobben som Trivselsansvarlig blir vi godt kjent med de ansatte og hvordan vi kan være med å bidra, og tilrettelegge for tilbud som gjør NOVA til verdens beste arbeidsplass, sier hun.

- For å beholde de gode hodene, de beste folka, så må en utmerke seg som arbeidsplass, også på det sosiale, forteller de. Siden starten har våre ansatte fått invitert med seg sine bedre halvdeler både på julebord, og på våre årlige turer. Med to arrangementer i året så får også partnerne mulighet til å bli kjent med kollegene til sine kjære, og tilhørigheten blir desto større. Da vet faktisk partneren hjemme hvem du snakker om, sier Janne Britt. Vi arrangerer også NOVA-familiedager gjennom året hvor våre ansatte kan ta med seg familien på Tusenfryd og andre festligheter. Vi vil vise at vi setter pris på de som er på hjemmebane også.

Bistroen er hjertet til kontoret

Kate har en bachelor i ernæring og legger hele sitt hjerte i matlagingen.

Når NOVA flyttet inn i nye lokaler var vi enig om at kantinen ikke skulle kalles en kantine. Her får de ansatte servert hjemmelaget mat som om du er på en Bistro. Ja, du hørte rett – en Bistro. Mat er så mangt, det er næring for kroppen, kultur, identitet og det er sosialt. Det verdsettes høyt i selskapet, sier hun. Og fortsetter; i NOVA har vi gått bort fra den tradisjonelle lunsjservering. Maten som serveres til våre ansatte skal være næringsrik og laget fra bunn med kortreiste råvarer. Vi har også innført kjøttfri onsdag. Å tenke bærekraft, også når det gjelder mat, er viktig når man jobber i et stort konsern.

Bistroen i Lysgården er også et naturlig samlingspunkt på kontoret. Janne Britt og Kate forteller om meetups, fagkvelder, sosiale arrangementer og seminarer som legges hit. Helt siden vårt første selskap, Epinova, ble startet i 2007 har vi dessuten hatt quiz som en fast aktivitet i lunsjen, forteller de. Quizen er et morsomt samlingspunkt i løpet av en ellers travel arbeidsdag.

God og næringsrik lunsj i Novateket
God og næringsrik lunsj i Novateket
Gode varmretter med stor variasjon gjennom uken
Gode varmretter med stor variasjon gjennom uken

#Verdensbestearbeidsplass

I NOVA har vi et sunt forhold til aktivitet og kosthold. I tillegg til å være ernæringsfysiolog er Kate utdannet personlig trener og holder ukentlige uttøyninger og aktiviteter gjennom året for å rette fokus på fysisk aktivitet blant våre ansatte.

- Jobben som konsulent innebærer mye tid foran skjermen og det er lett å glemme å ta pauser gjennom dagen, uansett om du sitter hjemme eller på kontoret. Derfor holder jeg ukentlige økter hvor vi bøyer og tøyer stramme muskelgrupper. Det er godt for kropp og sjel, samtidig som øynene får avkobling fra skjermen, forteller Kate.

Turer bygger fellesskap

Det er Janne Britt som er ansvarlig for NOVA sine events og turer. I NOVA har alle selskapene en årlig tur for å bygge felleskap og kultur.

- Mitt beste minne er turen vår til Galdhøpiggen på en vindstille dag i september, sier Janne Britt og forteller om en tur Epinova hadde for noen år siden. Nesten hele selskapet kom seg til toppen av Norges høyeste fjell, og vi fikk tatt et spektakulært fellesbilde. På slike turer får utvikler det seg et unikt fellesskap. Dette er en tradisjon som alle setter pris på, sier hun.

Kate
Kate
Janne Britt
Janne Britt
Iben
Iben