Cloud Nine

NOVA kjøper det svenske digitalbyrået Cloud Nine

Øker satsningen på E-handel

NOVA starter året med å kjøpe opp digitalbyrået og e-handelspesialisten Cloud Nine i Sverige som med det blir en naturlig del av den integrerte byrågruppen som NOVA bygger opp i det svenske markedet. Cloud Nine sin spesialistkompetanse innen e-handel vil spille en viktig rolle i økosystemet av digitale tjenester som NOVA tilbyr. Cloud Nine har 40 ansatte og er sammen med Pineberry, Infunnel og Optimizely-spesialistene Epinova, grunnmuren til NOVAs svenske selskapsgruppering som nå teller 130 medarbeidere.

Cloud Nine er en av Sveriges ledende aktører innenfor e-handel. De forsterker NOVA med spesialistkompetanse innen e-handel slik at vi kan tilby en komplett leveranse av alle tjenester i det digitale økosystemet. Sammen kan vi møte kundenes behov for rådgivning med ekspertkompetanse innenfor dette område, som nå vokser i rekordfart, sier Michael Jäderlind, CEO for NOVA i Sverige.

Sterke på e-handel

Gjennom oppkjøpet av Cloud Nine tilbyr NOVA nå e-handelsløsninger på de fleste ledende e-handelsplattformer som Optimizely, Litium og Centra. Blant NOVAs kunder i Sverige inngår nå C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes og Tetra Pak.

– Sammen med NOVA øker vi våre muligheter til å levere alle de digitale tjenestene som kundene trenger for å kunne øke sin vekst. Samtidig kan vi beholde vår entreprenørånd og gi alle ansatte muligheten til å bli medeiere i selskapet, sier Carl-Fredrik Risbecker, CEO i Cloud Nine.

Bra for de ansatte

NOVAs oppkjøp av majoriteten av aksjene i Cloud Nine skaper mulighet for alle ansatte i selskapet til å bli medeiere og selskapets CEO fortsetter i sin rolle og som deleier. Medeierskap er en sentral grunnverdi i NOVA-gruppen hvor alle ansatte i selskapene får mulighet til å bli medeier. Dette er en del av NOVA sin ambisjon om å bli Nordens beste arbeidsplass, forteller konsernsjef og gründer Geir Allan Hove.

– Etterspørselen etter vekstdrevne e-handelsløsninger øker nå enda mer takket være pandemien. Med Cloud Nine får vi en sterk start på 2022 i Sverige og enda bedre muligheter til å møte kundenes behov for å forsterke sine e-handelsløsninger. Sammen med NOVA blir Cloud Nine en viktig del av det digitale økosystemet av tjenester som vi tilbyr, sier han.

Flyvende start

I Sverige har NOVA siden 2021 kjøpt SEO og SEM-spesialistselskapet Pineberry og Martech byrået Infunnel, som er spesialister på marketing-automation, CRM og digitalisering av kundereiser. Fra tidligere har NOVA bygget Optimizely/Episerver fokuserte datterselskapet Epinova, som er spesialister på web- og e-handelsløsninger, samt digitale kundeopplevelser.

Parallelt med oppkjøpet av Cloud Nine etablerer NOVA i disse dager to nye selskaper i Sverige som vil levere tjenester innen design og brukeropplevelse og strategisk merkevarerådgivning. Det planlegges ytterligere oppkjøp og nyetableringer i Sverige i tiden fremover for å gjøre NOVA ledende på e-handel, digital markedsføring, digital tjenestedesign og strategisk merkevareutvikling.

Fakta om Cloud Nine

Cloud Nine ble etablert i 1999 og er et ledende svensk digitalbyrå. Selskapet jobber med strategi, design, digitale løsninger og utvikling av e-handelsplattformer for svenske og internasjonale varemerker. Blant kundene finner du Permobil, Volkswagen, Sony Music, Dermosil, Houdini Sports wear, Bemz och Polygon. Selskapet har ca 40 ansatte med kontorer i Stockholm, Helsinki og Gdansk.