Pressemelding

Konsernsjef Geir Allan Hove kan se tilbake på et år med svært høy vekst for Nova Consulting Group

Sterk Nordisk vekst

Nova Consulting Group årsresultater 2021

Nova Consulting Group (NOVA) legger bak seg nok et år preget av solid vekst og økte omsetningen med 27 prosent til 468 millioner NOK i 2021, mens proformaomsetningen endte på 540 millioner. Fjoråret var året hvor NOVA tok viktige skritt som en Nordisk aktør. Gjennom oppkjøp og nyetableringer har selskapet ti-doblet antall ansatte og femdoblet omsetningen i Sverige.

Vi er svært fornøyde med fjorårets resultater og spesielt det vi har klart å oppnå i vårt naboland.

Geir Allan Hove, konsernsjef i Nova Consulting Group

- Vi er svært fornøyde med fjorårets resultater og spesielt det vi har klart å oppnå i vårt naboland, sier Geir Allan Hove, konsernsjef i Nova Consulting Group, som forteller at fokuset i år rettes mot videreutvikling i Norge gjennom etablering av nye tjenester og potensielle oppkjøp.

– Vi har kjøpt tre selskaper og etablert to nye i Sverige i løpet av fjoråret. Nå skal vi bruke tiden på å bli kjent med hverandre og etablere samarbeidsmodellen mens vi ser etter mulighetene for ytterligere ekspansjon i Norge, sier han.

Ser vi bort fra oppkjøpene så var den organiske veksten i NOVA på 15 prosent, mens EBITDA-marginen ble 13,2 prosent. - Veksten er i henhold, om ikke noe bedre, enn planene vi la når vi fikk Explore Equity inn på eiersiden i NOVA sommeren 2020, sier Hove.

Geir Allan Hove

Tre oppkjøp og tre nyetableringer

I løpet av fjoråret kjøpte NOVA de svenske selskapene Pineberry, Infunnel og Cloud Nine. Videre etablerte vi Fyr Agency og Singular Studios med hovedsete i Stockholm. Fra før var NOVA allerede representert i markedet med Epinova AB. Omsetningen i Sverige økte dermed fra 14 millioner fordelt på 12 ansatte i 2020 til 65 millioner og 130 ansatte i 2021. Modellen med medeierskap som et av kjerneelementene i NOVAs-filosofi er blitt tatt svært godt imot og deltakelsen i aksjeprogrammet har ført langt flere ansatte inn på eiersiden etter overtakelsene. Også i Norge ble det utvidelser gjennometableringen av det digitale markedsføringsselskapet Rocket som allerede har blitt 4 personer og vokser måned for måned.

- Fjorårets sterke utvikling har styrket oss kraftig innenfor kommunikasjonsrelaterte tjenester. Tiden da teknologi og kommunikasjon var helt adskilte leveranser er forbi sier Geir Allan Hove. Skal vi være en strategisk totalpartner for våre kunder må vi forstå, og levere på alle de områdene våre kunder må løse i forbindelse med de plattformene vi bygger sammen med dem, avslutter han.

Om NOVA i Sverige

Følgende byråer utgjør NOVA i Sverige:

Singular Studios. Et strategisk merke- og designbyrå med tjenester innenfor merkevarestrategi, strategisk design og strategisk gjennomføring.

Pineberry. Et av Sveriges ledende byråer innen digital datadrevet markedsføring med fokus på SEO, SEM og annonsering på plattformer som f.eks Google, Facebook, Amazon, Instagram og Youtube.

Cloud Nine. Et ledende svensk digitalt byrå som skaper, designer og utvikler e-handelsplattformer.

Fyr Agency. Et totalopplevelsesdesignbyrå som skaper positivt og relevant opplevelser i det digitale samspillet med kundenes merkevarer.

Infunnel. Et av Sveriges ledende byråer innen markedsføringsautomatisering, CRM, digitale leads og digitalisering av kundereisen.

Epinova. Spesialister på nett- og e-handelsløsninger samt digitale kundeopplevelser med Optimizely (tidligere Episerver) som plattform.

Novas kunder i Sverige inkluderer C More, SEB, Granngården, Postnord, Permobil, Volkswagen, Sony Music, Houdini Sportswear, Bemz, Doktor.se, Cylinda, Visma, Efva Attling, Filmstaden, Mercedes og Tetra Pak.

Om Rocket

Rocket er siste tilskudd i den norske delen av NOVA og er et digitalt markedsføringsbyrå, som foruten å jobbe med SEO, CRO og betalt annonsering, også jobber med rekruttering av spesialister innen nevnte disipliner. Selskapet er gründet av Magnus Strømnes Bøe, tidligere partner i RED dentsu X og leder av RED Performance, Vegard Rohde Garder, tidligere CTO i Synlighet og Erik Holland Haukebø som kommer fra rollen som CRO and Experience Manager i TV2.

Om Nova Consulting Group

Nova Consulting Group er et Nordisk konsulentselskap innen digitale tjenester og bistår noen av Nordens største varemerker med strategisk rådgivning, brukeropplevelse, design, digital tjenesteutvikling, samhandling og skytjenester og digital markedsføring. Selskapet har hatt jevn lønnsom vekst siden oppstarten og har de siste åtte årene kunnet vise til en vekst på over 20 prosent årlig. Konsernet hadde ved inngangen av 2022 en omsetningstakt på 540 millioner og over 350 ansatte. Selskapene i NOVA utgjør; Epinova AS, Novanet, Northern Beat, Novacare, Point Taken, Epinova AB, Novalab, Pineberry, Infunnel, Rocket, Cloud Nine, Fyr Agency og Singular Studios.

For mer informasjon: Geir Allan Hove, geir.allan.hove@novacg.no , tlf 98222177